Thursday, November 24, 2011

Wednesday, November 23, 2011

NRG D - UNITY ALBUM - FREE DOWNLOAD




NRG D - UNITY (2007-2009) ALBUM - DOWNLOAD HERE

Албумът не е пълен! Скоро предстои издаване на 5 песни колаборации с други артисти.


ИНТЕРВЮ С NRG-D

Monday, November 21, 2011

BBF prsnt: "SKANK YARD"



SKANK YARD - Strictly JAM JAM!
local party

Ragga Jungle, Reggae and Dancehall Vibez, Dubs up!!!

FREE ENTRY !!!

NRG D (RootsRocket) - http://www.facebook.com/daniel.nrg.d

Blunt Rollerz :

M4K

RED I

SAXE

For questions: bluntbashment@gmail.com or http://facebook.com/blunt.bashment

Saturday, November 12, 2011

THE TOP STOPPERS - WOSH, FEEL, YOKO, PIRO




Познавате ли ги? А, така. Само положителни отговори да се чуват. Ако пък случайно сте сред онези, които са отворили Google, грешката е ваша. Te… те са го изпяли вече:
"К’во от това, от Топ Стопърс (The Top Stoppers) има да чуете доста, внезапно се забърка нашата поредна гозба. Тук сме се събрали да творим красива магия, който не ми вярва – да си вземе диск от тия!”
Под наслов Mega Drive сцената в "Строежа" събра на едно място Оgi 23, Logo5, DJ Darkstep и началната причина за това събитие - Stick Insect и The Top Stoppers. Тези първите сте ги чували доста. "Огитата" със своето пънк-рок звучене винаги успявят да изненадат с някой кавър, а авторските им сингли са от песните, които мнозина си припяват. Даркстеп наистина няма нужда от представяне. Достатъчно е да се каже, че е продуцирал почти целия албум "Петилетка" на Logo5, а за този проект рядко ще се чуе лоша дума.
"Просто такъв ми е нрава, буболечката с микрофона продължава да шава!". И се чу, и се видя. Макар и леко позабравили това си проявление, с връщане назад във времето (около десетина години), Wosh и Yoko успяха да ни въвлекат в паяжината на Stick Insect. "Малко интимно парти си заформяме, но такива сме били винаги и такива ще бъдем!", не крие Wosh. Лошо няма. Даже трябва да се случва по-често. Вярно, концертите са най-вече да се забавляваме, но песните не трябва само да се слушат, важно е и да се почувстват. Oставиш ли се да потънеш, винаги ще намериш себе си в някое от изпълненията – дори да е само в едно изречение, определена рима или звук. А през тази вечер имаше много от тези, които, казано най-точно, докосват. Раздадени бяха и промо дискове "Stick Insect’s Mega Drive". Ако не сте се прибрали с бройка в задния си джоб – приятел в нужда се познава (Ама да почерпите - б.р.) Ще го превъртите доста пъти.
Миналата седмица имах късмета да се озова в Пловдив, където се изявиха Wosh и FeeL - чак на тях не им се вярваше колко (казано по нашенски) се изкефиха хората. На сцената се качи Piro и като застанаха тримата един до друг, си казаха "Е, трябва ни Йоко!". Различни в индивидуалността си, формацията Топ Стопърс обединява четирима артисти с една обща цел. Да си послужа с цитат от книгата "Библия на психопата": "редкият екземпляр, който сам пише песните си, изпълнява свои мелодии и живее собствения си живот". Дъжд от рими, качествена лирика, интригуващи инструментали – това е резултатът от колаборацията им.
Очаква се скоро да ни зарадват с клипове и два албума. Самостоятелният диск на FeeL ще носи името "Баланс" и ако сте чували на някой лайв песента "Едно момиче", то вероятно знаете, че нетърпението е напълно оправдано. "Get The Benjamins" е общият проект, в който Топ Стопърс ще ни представят доста интересни измерения на хип-хопа.
"По-добри сме от останалите, нещо друго притеснява ли те?"

източник: mysound.bg

MEGA DRIVE - THE TOP STOPPERS, STICK INSECT, FEEL, Ogi23 @ STROEJA







Friday, November 11, 2011

MD BEDDAH - ТЕЖКО-ЗВУКОВА ПРОМИШЛЕНОСТ (VIDEO)



MD BEDDAH - HEAVY-WEIGHT SOUND INDUSTRY
more info at
xprsn.org
bashmotion.eu

Tuesday, November 08, 2011

NRG D: Музиката за мен е светлина, лекарство, изкупление...




Даниел Иванов е на 25 години и е от Търговище. Учил е история и география във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий".
Днес повечето хора го познават като NRG-D, заради успешното му присъствие на българската реге сцена. Даниел Иванов има участия заедно с Roots Rocket в софийските клубове, а премиерата на първия му клип се проведе паралелно в София и във Велико Търново на 1 октомври. Скоро дебютният му албум ще бъде на пазара.


Как избра Велико Търново?

Има нещо специално в този град, не само заради историята и уникално нетипичната си архитектура, а може би на енергийно ниво. Навсякъде по света ги има красотата и щастието, ако ги търсиш, разбира се, аз ги намерих най-силно присъстващи тук. Останалото са добрите спомени и приятели през годините, които само са подклаждали обичта ми към това малко, но сакрално място!

С какво вдъхновява атмосферата на града?

Творческият, младежки дух е силно проявен, затова точно тук се чувствам оценен, разбран и подкрепян от другите...

Какво е музиката за теб?

Светлина, лекарство, изкупление...Тя е моят живот!

Как влизаш в ритъм?
С много позитивна енергия и умерен оптимизъм.

Какви са посланията на твоята музика?

Мир, Любов, Единство, Равенство...

За каква публика си мечтаеш?

Не си мечтая за нищо повече, защото имам толкова, колкото трябва и заслужавам на този етап!

Скоро засне първия си видеоклип, подготвяш и албум... Разкажи ни малко повече за това.

С няколко думи заснемането на дебютния ми клип беше една небрежна разходка до Рила и Витоша, с добри приятели, изпълнена с много емоции.
Относно албума, готов е от повече от година и искрено се надявам съвсем скоро да е факт и на пазара. Хората, които се интересуват от музиката ми, ще разберат защо е това забавяне. Извинявам се на всички и обещавам, че ще се реванширам!

Много артисти се оплакват от неблагоприятните условия, които създава музикалната индустрия за творците в България. Какво мислиш за това?

Смятам , че всеки един човек си е виновен и отговорен за неуспехите и несполуките в живота. Обвиняването на други хора или оплаквания от обстоятелствата, тежката ситуация, безпаричие и т.н. са загуба на време. Аз лично се старая, докато другите се оплакват и говорят, да действам в полза на изкуството. Имам любим израз по темата, който се надявам да разберете правилно: "Баланс и хармония не се постигат и описват с приказки". Но, като че ли мързелът и празните приказки са типична "балканска" черта. Има и няколко подходящи български поговорки като "Каквото надробиш, това ще си сърбаш", "Каквото почукало, такова се обадило", "Кой каквото направи, на себе си го прави".

Прекалено апатични ли са младите хора към случващото се около тях?

Не бих казал, че това е черта на цялото поколение, защото всеки ден срещам все повече будни млади хора и това ми дава надежда и сили. Хората биваме манипулирани на много нива и понякога единственият начин да не се поддаваме, е да отговорим с апатия, да изолираме манипулаторите, защото колкото повече се оплакваме, толкова по-добре ще функционира системата.

Смяташ ли, че само "сърдитите млади хора" са носители на промяна? Има ли твоето поколение и друго лице?

Не мога да говоря за всички като цяло, но аз лично не съм сърдит на никого, освен на себе си. Още не мога да си простя, че съм загубил толкова дълго време и не съм започнал да правя това, което правя сега, по-рано. Младите българи са уникални, но се намират в "летаргичен сън" и съвсем скоро ще си припомнят, че освен първичните си нужди и материални облаги, трябва да се борят и за "невидимото" щастие по пътя към Духовната еволюция!

Ти си вегетарианец - кога и как стигна до този избор?

Ако трябва да съм точен, мисля, че преди около три години стигнах до това, така да го наречем, самоосъзнаване. Изхождайки от всички мнения и теории по въпроса, за мен това е най-здравословният и хуманен начин на живот и никой не може да ме убеди в обратното. Изпитал съм го и знам от какво имам нужда, освен ако по дърветата не поникнат риби или не ми пораснат лъвски нокти и зъби. (смее се)
Не мисля, че е редно и етично да консумираме мъртва плът, изпитала страх, болка и агресия, а после да очакваме в замяна здраве, дълголетие и пълноценен живот. Но също е и въпрос на индивидуален избор, понеже всички сме различни и имаме различни нужди. Аз лично предпочитам да живея без угризения на съвестта. Тялото и духа са дълбоко свързани и трябва да са в пълен синхрон и хармония, за да навлязат в перфектния ритъм на живот.

В какво вярваш и в какво ти се ще да повярват хората около теб?

Вярвам в теб, в него, в нея, в това, че ви има и мога да споделя живота и щастието си с вас. Бих искал хората, които обичам, да повярват в мен!

Какво би променил във Велико Търново?

Велико Търново опредлено не искам да го променям. То е повече от идеално за скромната ми личност, бих искал хората в старата столица да са малко повече хора!

На какво е алтернатива твоята музика?

Опитвам се да не деля музиката на стилове. За мен има добра - такава, която слушам и ме вдъхновява и такава, на която просто не обръщам внимание. Това не значи, че ми пречи и не е правилна само, защото не е част от моя избор. Всичко е въпрос на вкус и настроение.

Има ли течение в съвременната българска музика, от която рязко разграничаваш своето творчество?
Не обичам да говоря за стилове, особено в тези дни, когато музиката е толкова различна и уникална, че не мога да определя кое какво е. Подкрепям всички, които, на първо място се борят за музиката и силата на посланията й, защото в днешно време тя е най-добрият начин да изразиш себе си. Когато видя някой, който не го прави със сърцето и душата, а с парите и силата на половите си белези, няма как да не го критикувам. Критиката трябва да бъде градивна, разбира се. Бих се радвал по-често да има такава и към мен, защото това е неизменна част от индивидуалното развитие на всеки творец!

Източник: http://sever.bg