Friday, October 31, 2008

Sakam Afro Frizura



Със засилката от nature-all hiphop open air фондацията прескочи границата и обърна поглед към братска Македония. В резултат ви очаква едно класическо хипхоп събитие с титаните САФ. Ето и малко повече информация за малцината незапознати с групата.

Група „САФ” (Сакам Афро Фризура) е създадена през 1993г. От Смилен Димитров, Гоце Трпков и Митко Гатаровски. От 1993 до 1996 те активно работят по – демо проекти. Първият студиен запис носи името „Mis Stoun” който е записан през 1996г. Тази песен достига мигновен успех в класацията „Roze Kadilak” по „Kanal 103”, като достига 1-во място  и остава там още дълго време. Същото се случва и със следващите записи „Stihovna Gimnastika” и “Fatamorgana”.
  Най- значителното и дискутирано събитие за групата е на 1 юни 1998г. Първият соло концерт на група САФ, записан от Националната Македонска Телевизия. Това събитие все още не е излъчвано, заради предизборната атмосфера в Република Македония по това време. НО най – вероятно заради политическото заключение в текста на песена „Skopska Situacija”.
С това не спират концертните изяви на групата и подпомагането на Македонската хипхоп сцена. Не спират и записите в студиото!
На 19.01.2001г. е тяхната най-голяма изява. Концерт за промоцията на дебютния им албум „SAFIZAM” заедно с една от най- прочулата се хип-хоп група за всички времена DAS EFX от Ню Йорк. Tехния нов лейбъл Bootlegz entertainment издават първият официален микстейп  Bootlegz Mixtape vol.1 в който включват две неиздавани парчета на САФ. Също така участват в DVD компилация на 
DJ Rondevu (DJ на Das EFX) - Dangerous Minded part 2 в което DJ Goce е co-producer. На 19 Октомври 2005  MTV Adria  завърта клипа на песента „Race Gore”. Месец след това медията завършва епизод, който посвещава на SAF и Bootlegz ent.!

Освен САФ, на сцената на club Negro - Велико Търново, арена на MarryWannaSkank - ще застанат НОКАУТ, ФАРС и 187. Зад пулта ще представят самостоятелни сетове: DJ Goce, DJ Darkstep, Gaza и BluntRollerz.
датата е 21.11.08, часът- 21, цената - 10 лв. Възрастови ограничения няма.