Monday, April 30, 2007

May nightlife


Nobody goes out on Friday nights anymore, right?
blunt bashment foundation presents Your May nightlife schedule.
Besides our parties, blunt bashment foundation also recommends Root Souljah events.

art design: soilstudio a.k.a creative Kirest department. Each month he is presenting a Bulgarian graffiti writer. May is dilom dedicated.
Hopefully more co-operations to come.

Friday, April 27, 2007

187

the new One87 album now available for download.
take a good unprejudiced listen. then listen again.

and don't forget to hit the official presentation on the 1st of May! which also happens to be a national holiday and a personal Kalo's celebration..

a few pics from the prePresentation in Alcohol, Sf.

Tuesday, April 24, 2007

the series


get ready!
blunt bashment foundation presents the series.
four smashing parties.
two new albums.

flyer art by sekwent

Saturday, April 21, 2007

DAS EFX

blunt bashment foundation continues to present to you all the other parties visited by our agents. The legendary DAS EFX.

Friday, April 20, 2007

420

blunt bashment foundation
is wishing You HaPpY 4:20!
Light the shit up and move Your feet to some music cos it's bashment time.
Peace, Love and Unity!, as it is said.

Monday, April 16, 2007

chinchillah is always grimin'

chinchillah presents the uk grime scene by another heavy mixtape. A must-have tape for all of the fresh music lovers and pumping beat junkies.
tracks by roll deep crew, lady sovereign, dizzee rascal, sizzla, so solid crew, JME and more.. also some "elevator music" added to let your breath catch up with the beat.

download:
always grimin mixtape (via megaupload)
always grimin mixtape (via bgshare)

Cover art by selw.fast 10x sis xx
click on the image for blingbling version.

Friday, April 13, 2007

ХипХоп Декларация за мир

Големият KRSONE е написал тази ХипХоп Декларация за мир. Преведохме я за вас, и за нас, и за хип-хопа.

Настоящата Декларация за мир цели да насочи Хип-хоп културата към освобождаване от насилие и установяване на условия и защита на съществуването и развитието на международната Хип-хоп общност. Уповавайки се на принципите заложени в настоящата Хип-хоп декларация, ние основаваме фондация за Здраве, Любов, Осъзнат живот, Богатство, Мир и Просперитет за нас самите, за нашите деца и децата на нашите децата, завинаги. За изясняване смисъла и целта на Хип-хопа, когато намеренията му са поставени под въпрос или при възникнали спорове свързани с Хип-хопа, нека последователите на тази култура се позоват на настоящия документ, Хип-хоп декларацията за мир, като ръководство, съветник и защитник.

Първи принцип

“Хип-хоп” (хип хоп; хипхоп) е термин, който описва нашето независимо колективно съзнание. Постоянно развиващ се, той най-често се изразява чрез такива елементи като Брейк, Рапиране, Графити, Диджействане, Бийтбоксинг, Улична мода, Уличен език, Улично образование и Оцеляване на улицата. Където и когато тези или в бъдеще появяващи се елементи и изразни средства на Хип-хоп културата бъдат оповестени, настоящата Хип-хоп декларация за мир следва да бъде взета като модел и чрез нея да се тълкуват въпросните елементи, изразни средства и начин на живот.

Втори принцип

Хип-хоп културата уважава достойнството, неприкосновеността и светостта на живота без дискриминация и предразсъдъци. Последователите й трябва да се отнасят старателно към запазването и развитието на живота преди нечии индивидуални решения да са довели до унищожаване или изменение на естественото развитие.

Трети принцип

Хип-хоп културата уважава Закона и споразуменията уреждащи живота в страната и нейните институции. Хип-хопът не престъпва безотговорно закони и задължения.

Четвърти принцип

“Хип-хоп” е термин, който изразява нашето независимо колективно съзнание. Придържайки се към осъзнат начин на живот, ние сме наясно с влиянието, което оказваме над обществото, и в частност над децата. С това ние се ангажираме да сме вечни пазители на правата и благополучието им. Хип-хоп културата насърчава нежния пол, братството, семейството. Внимаваме да не предизвикаме какъвто и да било международен дисреспект, с което да изложим на опасност достойнството и репутацията на децата, възрастните и предците ни.

Пети принцип

Възможността да се самоопределяме, защитаваме, образоваме и представяме е насърчавана, развивана и преследвана цел. Посредством това може да бъде постигнат мир и просперитет. Чрез себеуважение, знание и развитие на природно дадените ни и усвоени умения, последователите на Хип-хоп културата следва винаги да представят най-доброто от себе си на практика и като идеи.

Шести принцип

Хип-хоп културата не почита отношения, хора, събития, действия и други, с отстояването на които културата, нейните принципите и елементите не са зачитани и уважавани. Хип-хоп културата не взема участие в дейности, които очевидно рушат или пречат на мирното й и продуктивно съществуване. Последователите й са поощрявани да инициират и участват в честни сделки и да следват принципите на справедливост във всякакъв род преговори и търговска дейност.

Седми принцип

Същността на Хип-хопа е извън забавлението: продуктите на Хип-хоп културата могат да бъдат търгувани за пари, чест, власт, респект, храна, подслон, информация или други блага; въпреки това, обаче, Хип-хопът и неговата култура не може да бъде купен, нито е за продан. Хип-хопът не може да бъде обект на сделка. Хип-хопът не е продукт. Хип-хопът е безценното ни право да бъдем сами господари на себе си.

Осми принцип

Компании, корпорации и организации с идеална цел, както и отделни личности или групи от хора, които печелят от употребата, интерпретацията и/или разработването на термина Хип-хоп (хип хоп; хипхоп) са насърчавани да назначават и/или наемат на пълен или непълен работен ден специалисти в областта на Хип-хоп културата. Тяхната задача е да разтълкуват и разрешават по-деликатните проблеми, свързани с принципите и адекватното представяне на Хип-хоп елементите; да отговорят на въпроси свързани още с Хип-хоп културата и бизнеса, общностите, водещите личности, спецификата й в отделните градове и държави.

Девети принцип

3ти май е Деня на рап музиката. Последователите й се насърчават да посветят от времето и таланта си в помощ на общността и за собственото си израстване. Всяка трета седмица на месец май е провъзгласена за седмица на Хип-хопа. През това време последователите почитат своите предци, допринесли за културното наследство, както и за елементите и принципите на Хип-хоп културата. Ноември е обявен за месец на Хип-хоп историята. През него последователите участват в създаването, изучаването и почитането на историята на Хип-хопа и допринеслите му.

Десети принцип

Последователите на Хип-хоп културата са насърчавани да изграждат съдържателни и продължителни взаимоотношения, почиващи на любов, доверие, равенство и уважение. Те не са поощрявани да лъжат, използват или мамят приятелите си.

Единадесети принцип

Хип-хоп общността съществува като интернационална култура на осъзнатост, която прониква във всички раси, племена, религии и типове хора, и става база за размяна на най-добрите им идеи и творения. Хип-хоп културата обединява хора с различни таланти, от различни култури и раси, посветили се на грижата за мирно съществуване.

Дванадесети принцип

Хип-хоп културата не участва съзнателно или доброволно в каквато и да било форма на омраза, измама, предразсъдъци или кражби. В никой случай Хип-хоп културата не бива да се обвързва с агресивна война в своите граници. Тези които съзнателно нарушават принципите на настоящата Декларация или съзнателно отхвърлят предписанията й, се лишават от протекциите изброени тук.

Тринадесети принцип

Хип-хоп културата отхвърля незрелите, импулсивни и своеволни актове на насилие и винаги дипломатично търси стратегическото разрешаването на всякакви спорове. Последователите са насърчавани да прощават и да подхождат с разбиране преди да посегнат към отмъщението. Войната се пази за в краен случай, когато всички дипломатични преговори многократно са се провалили.

Четиринадесети принцип

Последователите са поощрявани да елиминират бедността, да се изправят срещу несправедливостта и да изграждат едно по-социално ангажирано и мирно общество. Хип-хоп културата подкрепя диалогичността и действията, които заздравяват връзките в обществото, обръща се към наболелите за човечеството проблеми и утвърждава мира.

Петнадесети принцип

Хип-хопът уважава и се учи от природните закони, без значение в коя част на планетата се намираме. Хип-хоп културата прегръща светия ни дълг да допринасяме за собственото си оцеляване като независими, свободно мислещи същества. Тази планета, наречена Земя, е нашият грижовен родител и последователите на Хип-хоп културата трябва да уважават природата, всичките й творения и обитатели.

Шестнадесети принцип

Пионерите, легендите в хип-хопа, учителите и предшествениците не бива да бъдат неакуратно цитирани, погрешно интерпретирани или неуважавани. Никой не бива да се провъзгласява за пионер или легенда в Хип-хопа, освен ако не може да докаже с правдоподобни факти приноса си към Хип-хоп културата.

Седемнадесети принцип

Последователите на Хип-хопа са насърчавани да споделят блага. Те трябва да дават такава лекота и толкова често, колкото е възможно. Дълг на всеки е да помага, а когато може, и да облекчава човешкото страдание и несправедливост. Най-висшата форма на респект е респекта един към друг в общността. Хип-хоп културата може да бъде опазена, отгледана и развита единствено когато нейните последователи се пазят, грижат се един за друг и се развиват.

Осемнадесети принцип

Хип-хоп културата се грижи за създаването на здравословна, богата и централизирана гилдия – осведомена и с възможност да промотира, учи, интерпретира, видоизменя и отстоява принципите на настоящата Декларация за мир.

Всякакви забележки по превода, коментари, препоръки, мнения са добре дошли и силно приветствани и желани.

Още за хип-хопа от nickolette.

Wednesday, April 04, 2007

algorithms

New video from the upcoming 187 album.